Dagelijks alle KV Kortrijk berichten selectief voor jou verzameld!

‘Ajax heeft nieuwe centrumspits op het oog’

Ajax heeft haar vizier gericht op een nieuwe centrumspits. Het gaat om de 18-jarige Amin Chiakha die in Denemarken speelt voor FC Kopenhagen. Hier maakt het medium Tipsbladet melding van.

Alex Kroes werkt achter de schermen hard aan de opbouw van het team voor volgend seizoen. Daarbij denkt hij niet alleen aan de ervaring die Ajax goed kan gebruiken, maar eveneens aan de toekomst van de club. Door de recente prestaties van Chiakha is hij op de radar komen te staan.

De 18-jarige aanvaller speelde afgelopen voetbaljaar voor FC Kopenhagen Onder 19 en kwam daarbij onder meer uit in de UEFA Youth League. In de negen wedstrijden die hij Europees speelde was hij goed voor maar liefst acht doelpunten en twee assists, waarmee hij een sleutelspeler was.

Chiakha trainde de afgelopen tijd geregeld mee met de hoofdmacht van zijn werkgever, maar maakte nog geen speelminuten op het veld. Met nog een eenjarig contract kan dat zomaar eens zo blijven, want hij wordt naar verluidt deze zomer achterna gezeten door een reeks topclubs.

Naast Ajax zouden onder meer Manchester City, Manchester United en Juventus interesse in hem hebben. De Amsterdammers moeten dan ook snel zijn om zijn handtekening te bemachtigen. Chiakha zou met Brian Brobbey en Julian Rijkhoff moeten vechten om een basisplaats.

Het bericht ‘Ajax heeft nieuwe centrumspits op het oog’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *