PROPERE HANDEN: Genk en Lokeren zwaar in de problemen na verklaringen Veljkovic

Er zouden maar liefst 50 personen in het Belgische voetbal zijn die de voormalige spelersmaker Dejan Veljkovic moeten vrezen. Vooral KRC Genk en Sporting Lokeren lijken in de problemen te geraken.

“Het is wel heel duidelijk dat er in Genk en Lokeren zwartgeldconstructies werden opgezet. Lambrecht deelde letterlijk zakken zwart geld uit. In Genk ging het om het fabriceren van valse facturen, met medeweten van het bestuur”, meldt een goede bron aan de krant.

VANAVOND EUROPA LEAGUE! STORT 40 EN UNIBET STORT ER 80EURO VOOR JE BOVENOP!!!

SCHRIJF JE HIER IN!! facebook

Herbert Houben en Patrick Janssens (ex-bestuursleden van Genk) werden verhoord, net als huidig financieel directeur Filip Aerden. Bij Lokeren werden Roger Lambrecht, Thomas Bernaert (huidig manager van Lokeren) en Erwin Lemmens verhoord.

Genk en Lokeren moeten alvast vrezen. “Volgens artikel 407.25 van het bondsreglement kan een club zijn proflicentie kwijtspelen wanneer een bestuurder, sportief of financieel directeur tot zelfs het hoofd van de jeugd wordt veroordeeld voor witwaspraktijken. Aangezien een veroordeling niet voor meteen is, hoeft dit nog geen gevolgen te hebben. Maar er is meer. In de licentieaanvraag moeten profclubs onder meer verklaren dat ze alles volgens het boekje doen. Als evenwel blijkt dat de clubs er een dubbele boekhouding op nahouden en bijgevolg valse verklaringen hebben afgelegd, kunnen ze hun licentie verliezen.”

Het bericht PROPERE HANDEN: Genk en Lokeren zwaar in de problemen na verklaringen Veljkovic verscheen eerst op Voetbal4u.be.


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer