KASSA: Club Brugge nu al zeker van pak CL-miljoenen

TIP: WED en KIJK LIVE naar topvoetbal!

Het is nu al zeker dat de Champions League landskampioen Club Brugge heel veel geld opleveren. Ze zitten in de poule met Atletico Madrid, Borussia Dortmund en AS Monaco wat een helse klus lijkt te gaan worden.

Het prijzengeld werd dit seizoen immers serieus opgetrokken door de UEFA. Sowieso wordt de basisvergoeding voor deelnemers al opgetrokken 15.25 miljoen euro. Daar komt nog een kwalificatiebonus bovenop. Voor ploegen die als kampioen rechtstreeks gekwalificeerd zijn, bedraagt die wel ‘slechts’ zo’n 260.000 euro. Blauw-Zwart is dus al minstens zeker van een slordige 15.5 miljoen euro aan extra inkomsten.

Sinds dit seizoen wordt er echter nog een extra bonus uitgekeerd op basis van de historische prestaties van een club (lees: op basis van de UEFA-ranking). Bij Kick & RushLab berekende men dat dit voor Club zo’n 8.9 miljoen euro bedraagt. Een aardige som naar Belgische normen, maar een peulschil in vergelijking met grootmachten als Real Madrid (35.5 miljoen), Barcelona (34.3) en Bayern München (33.2).

Nog zonder één wedstrijd te spelen kan Club dus al 24.4 miljoen op de rekening bij schrijven. Daar komt ook nog eens het TV-geld bij. Voor een kleinere land is dat uiteraard iets minder, maar de Bruggelingen hoeven dit niet te delen bij gebrek aan andere Belgische clubs. En tot slot werd ook het prijzengeld per wedstrijd opgetrokken: 2.7 miljoen per overwinning, 0.9 miljoen euro voor een gelijkspel in de groepsfases. En dan zwijgen we zelfs over bonussen bij kwalificaties voor de volgende rondes …

Het bericht KASSA: Club Brugge nu al zeker van pak CL-miljoenen verscheen eerst op Voetbal4u.be.Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer