Dagelijks alle KV Kortrijk berichten selectief voor jou verzameld!

OPVALLEND: Eden Hazard was meer fan van Frankrijk dan van België

In het verleden kon Eden Hazard de overstap maken naar de jeugdopleiding van Anderlecht. Hij koos voor Lille dat toen een uitstekende reputatie had. Hij werd daar een sterkhouder en verruilde die club in 2012 voor Chelsea. Daar is hij nu ook één van de beste spelers.

Op zijn veertiende poseerde hij en zijn broers in het shirt van het Franse elftal. “In het verleden waren we meer supporter van Frankrijk dan van België. We zijn opgegroeid met het WK van 1998. In die periode draaide het allemaal om Frankrijk. Ze waren top. Er waren geen shirts van de Belgen, daarom droegen we die van Frankrijk”, vertelt hij bij Bein Sports.

facebook WK-BOOSTER!! SCHRIJF JE VRIJBLIJVEND IN BIJ UNIBET EN ONTVANG 200% tot €80 WELKOMSTBONUS!! MOOI VOOR BELGIE – FRANKRIJK!! STORT €40 en ONTVANG GEWOON €120!! facebook

Hazard is op zijn hoede voor zijn tweede thuisland. “Op zijn positie is Kanté de beste ter wereld. Je maakt 95% kans om te winnen als hij een goede dag heeft. Met Mbappé heb ik al enkele keren getelefoneerd – ik heb veel respect voor wat hij doet.”

“Ik hoorde dat hij vroeger naar video’s van mij keek. Wel, nu bekijk ik beelden van hem. Kylian kan ooit de Gouden Bal winnen, maar dan moet hij meer scoren.”

Na de zege tegen Brazilië beschouwen velen België als favoriet tegen Frankrijk. Hazard kiest voor de rol als underdog.

“België is een klein land. We hebben weinig kans om dit nog een keer te doen. Laat dit WK dus maar aan ons. Wij supporterden voor Frankrijk in ’98. Omgekeerd mag ook eens.”

Het bericht OPVALLEND: Eden Hazard was meer fan van Frankrijk dan van België verscheen eerst op Voetbal4u.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *