Dagelijks alle KV Kortrijk berichten selectief voor jou verzameld!

KRC Genk is trots op ‘haar’ vier Rode Duivels

Ook bij KRC Genk volgen ze het WK met grote interesse. En dan vooral de prestaties van vier van haar voormalige spelers. Het gaat om Kevin de Bruyne, Thibaut Courtois, Koen Casteels en Yannick Carrasco.

“Bij Kevin De Bruyne zagen we snel aan zijn rood hoofd of het hem beviel of niet. Hij wilde alleen maar de bal voelen en steeds als winnaar van het veld stappen na een training of match”, stelt Roland Breugelmans, Directeur van de jeugdacademie, overloopt ze even met ons. “Zijn vista, creativiteit, techniek, winnaarsmentaliteit en geniale passen zijn in Genk nog steeds ongeëvenaard.” Kevin De Bruyne kwam op zijn veertiende naar Racing Genk, debuteerde op zijn zeventiende in de eerste ploeg, pakte de landstitel en zit nu bij Manchester City.

De Bruyne is afkomstig van Drongen, Thibaut Courtois groeide op in Limburg en belandde al op zijn achtste bij Racing Genk. Als zestienjarige debuteerde hij bij de grote jongens. Breugelmans: “Na zijn groeispurt schoot Thibaut als een raket naar ons eerste elftal. Een koele kikker die onder grote druk een aureool van onoverwinnelijkheid over zich heen krijgt. Courtois’ laatste redding tegen Brazilië deed ongetwijfeld heel wat Genkies terugdenken aan die legendarische wedstrijd in 2011, waarin hij tegen Standard mee de titel binnenhaalde.”

facebook WK-BOOSTER!! SCHRIJF JE VRIJBLIJVEND IN BIJ UNIBET EN ONTVANG 200% tot €80 WELKOMSTBONUS!! MOOI VOOR BELGIE – FRANKRIJK!! STORT €40 en ONTVANG GEWOON €120!! facebook

Koen Casteels werd in die periode getipt als nieuwe eerste keeper. Vanwege een blessure kreeg Courtois een kans, die hij met beide handen greep. “Koen wast het vaste trainingsmaatje van Courtois. Ze maakten elkaar beter door de opleiding heen”, merkt Breugelmans op. “Koen is een rustige jongen, met een groot relativeringsvermogen, en met een enorm sterk wedstrijdinzicht.”

Yannick Carrasco belandde op zijn dertiende in Genk en deelde het gastgezin met Kevin De Bruyne. Breugelmans: “Het woord ‘school’ stond niet in zijn woordenboek, alleen voetbal telde. Ondanks zijn frêle gestalte toen trok hij op het veld goed zijn plan. Hij kreeg het liefst zo weinig mogelijk instructies en had maar één doel: profvoetballer worden.”

“De hele club is enorm trots op de prestaties van Kevin, Thibaut, Yannick, Koen en alle andere Duivels. Morgen en hopelijk ook zondag is heel Limburg voor één keer niet blauw maar #redtogether! Schrijf geschiedenis jongens, samen zijn we Genk!”

Het bericht KRC Genk is trots op ‘haar’ vier Rode Duivels verscheen eerst op Voetbal4u.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *