Dagelijks alle KV Kortrijk berichten selectief voor jou verzameld!

Voormalig bondscoach ziet groot probleem voor België tegen Brazilië

Vanavond staat de kraker tussen Belgie en Brazilie op het programma. Voormalig bondscoach van de Rode Duivels René Vandereycken voorziet een groot probleem voor Belgie. Op het middenveld dreigen de Belgen een probleem te krijgen, zelfs als Marouane Fellaini als extra hulp wordt ingezet. “Brazilië heeft een dubbele bezetting van de flanken, wij enkele. En als we zoals de voorbije wedstrijden met twee centrale middenvelders zouden spelen, heeft Brazilië ook op het middenveld een mannetje over”, zegt hij aan Het Nieuwsblad.

facebook BUITENKANS! DE RODE DUIVELS SCHRIJVEN GESCHIEDENIS EN JIJ KAN MEEDELEN! WK-SPECIAL!! facebook

Brazilië recupereert Marcelo en dat is een grote meerwaarde voor de Brazilianen. Hij kan België veel problemen gaan opleveren.

“Zelfs als je Fellaini in plaats van Mertens brengt om het middenveld te versterken, dreig je hetzelfde probleem te krijgen als tegen Japan. De Japanse linksachter kreeg na de invalbeurt van Fellaini veel vrijheid. Japan heeft dat onvoldoende uitgebuit, maar de linksachter bij Brazilië is de offensief sterke topspeler Marcelo. Dat is met vuur spelen. Hoe je ook schuift of corrigeert, als je drie centrale verdedigers achterin houdt, kom je altijd ergens een mannetje te kort.”

De kans is bijzonder groot dat Dries Mertens en Yannick Carrasco worden vervangen door Nacer Chadli en Marouane Fellaini.

Het bericht Voormalig bondscoach ziet groot probleem voor België tegen Brazilië verscheen eerst op Voetbal4u.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *