Dagelijks alle KV Kortrijk berichten selectief voor jou verzameld!

Roberto Martinez gevaarlijkste tegenstander van België?

Vanavond is het dan zover. Belgie speelt vanavond tegen Brazilie voor een plek in de halve finale van het WK. Bondscoach Roberto Martinez schat de kwalitiet van beide elftallen gelijk in. Brazilië won het WK vijf keer, België nog nooit. Hij kiest niet voor betonvoetbal, zoals de Mexicanen tegen Brazilië. De Rode Duivels moeten zoveel mogelijk zichzelf blijven.

“De onbegrijpelijke tactische keuzes van Martinez maken van hem de gevaarlijkste tegenstander van België”, stelt Valentijn Driesen in zijn column in De Telegraaf. “Het probleem zit in de trage en lieve Belgische driemansdefensie en de backs die niet kunnen verdedigen en altijd weg of onderweg zijn.” “Maar nog belangrijker: de dienende rol van spelbepaler De Bruyne, terwijl hij juist de offensieve spil zou moeten zijn.”

facebook BUITENKANS! DE RODE DUIVELS SCHRIJVEN GESCHIEDENIS EN JIJ KAN MEEDELEN! WK-SPECIAL!! facebook

Volgens Driessen is Kevin de Bruyne het slachtoffer van de tactische keuzes van Martinez. “Terwijl hij de aangewezen speler zou zijn om de Rode Duivels te leiden op de manier zoals hij Manchester City aan de Engelse titel hielp.”

”Martinez moet tactisch overstag om de kwaliteiten van de Gouden Generatie ten volle te benutten. Anders is België kansloos om ten koste van Brazilië en in navolging van Holland hun eerste WK-finale te halen.”

Het bericht Roberto Martinez gevaarlijkste tegenstander van België? verscheen eerst op Voetbal4u.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *