Dagelijks alle KV Kortrijk berichten selectief voor jou verzameld!

Deze Rode Duivel krijgt een SMS van trainer Frank de Boer

Bij Ajax was de Nederlandse trainer Frank de Boer de coach van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. Na de wedstrijd tegen Japan stuurde de oefenmeester die nu clubloos is een SMS’je naar Jan Vertonghen over de fout die hij maakte.

“Ik ben altijd streng geweest voor Jan. Nu nog”, zegt De Boer bij Villa Sporza. “Na de wedstrijd tegen Japan heb ik een sms gestuurd over zijn foutje. Vroeger spraken ze over een De Boertje, omdat ik altijd een klein foutje maakte in het begin van mijn carrière, maar bij mij thuis noemen we dat een Vertonghen. Terwijl hij dat helemaal niet nodig heeft. Maar dat komt door zijn persoonlijkheid.”

facebook BUITENKANS! DE RODE DUIVELS SCHRIJVEN GESCHIEDENIS EN JIJ KAN MEEDELEN! WK-SPECIAL!! facebook

Vertonghen vormt samen met Vincent Kompany en Alderweireld het hart van de defensie. De Boer: “Van de evolutie van Toby ben ik het meest verbaasd. Hij heeft een echte metamorfose ondergaan, zijn karakter is enorm veranderd. Hij is nu meer een persoonlijkheid.”

De Rode Duivels spelen vrijdag hun kwartfinale op het WK tegen Brazilië. “De Brazilianen willen ook aanvallen en dus zal er ruimte zijn”, blikt De Boer vooruit.

“De Belgen zijn enorm sterk in de omschakeling, eigenlijk on-Belgisch. België heeft veel wapens: de snelheid, het scorende vermogen én het heeft een plan-B met Fellaini. Als het deze wedstrijd niet wint, kun je niet over een geslaagd toernooi spreken, maar als het wel lukt, heb je toch iets neergezet.”

Het bericht Deze Rode Duivel krijgt een SMS van trainer Frank de Boer verscheen eerst op Voetbal4u.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *