Dagelijks alle KV Kortrijk berichten selectief voor jou verzameld!

Verandering nodig voor de Duivels: ‘Tegen Brazilie is dit zelfmoord’

Belgie wist zich gisteren op de valreep te plaatsen voor de kwartfinales van het WK. In de volgende ronde staat de kraker tegen Brazilie op het programma. Dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Roberto Martinez wordt dan ook gewaarschuwd voor de wedstrijd van vrijdag: er moet opnieuw geschoven worden, want tegen een land als Brazilië zijn ons vleugels veel te kwetsbaar. “De koppigheid van Roberto Martinez met zijn 3-4-3 systeem dat met deze spelers op dit niveau zelfmoord is. Tegen Brazilië kan dit niet. Sambavoetballers als Neymar jr zijn twee keer zo goed als de Japanners. De Brazilianen vegen dan de vloer aan met de Rode Duivels. De bondscoach zal ook moeten wisselen”, stelt Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad.

facebook WK-BOOSTER!! SCHRIJF JE VRIJBLIJVEND IN BIJ UNIBET EN ONTVANG 200% tot €80 WELKOMSTBONUS!! MOOI VOOR HET WK!! STORT €40 en ONTVANG GEWOON €120!! facebook

En ook ex-bondscoach René Vandereycken stelt dat Martinez zijn systeem wat moet aanpassen. Want hoewel hij bejubeld werd vanwege zijn wissels, is Vandereycken niet bepaald onder de indruk van de Spanjaard. “Tactisch heb ik ­weinig verandering gezien. De inbreng van de trainer voor de terugkeer was heel beperkt. Ik heb geen tactisch vernuft gezien. De ploeg heeft de match gewonnen, niet de coach.”

Het bericht Verandering nodig voor de Duivels: ‘Tegen Brazilie is dit zelfmoord’ verscheen eerst op Voetbal4u.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *