Dagelijks alle KV Kortrijk berichten selectief voor jou verzameld!

BREAKING: Groepswinst of tweede: groot verschil in tegenstand voor de Rode Duivels

Aanstaande donderdag wordt bekend of de Rode Duivels eerste in de groep worden of tweede. Maar wat is nu beter? Vele vinden dat ze gewoon voor de groepswinst moeten gaan maar is dit qua tegenstand wel zo verstandig?

Ten eerste zou een tweede plaats de Duivels een pak reiskilometers besparen. Omdat de Belgen hun basiskamp in Moskou hebben gevestigd, zouden ze bij een tweede plaats enkel voor de kwartfinale een verplaatsing naar Samara moeten maken en de andere wedstrijden worden gewoon in de hoofdstad afgewerkt. Dat scheelt al snel een negen à tien uur minder reizen.

facebook WK-BOOSTER!! SCHRIJF JE VRIJBLIJVEND IN BIJ UNIBET EN ONTVANG 200% tot €80 WELKOMSTBONUS!! MOOI VOOR HET WK!! STORT €40 en ONTVANG GEWOON €120!! facebook

Maar met oog op een mogelijke halve finale speelt ook de tegenstand een belangrijke rol. In de volgende ronde wacht sowieso een land uit poule H: Japan, Colombia of Senegal. Maar ervan uitgaande dat Brazilië zijn groep wint en Duitsland tweede wordt, zouden die landen mekaar treffen in de volgende ronde en de winnaar van dat duel zou het dan opnemen tegen de nummer één van onze groep of de nummer twee van groep H.

Als de Belgen tweede worden en ook de volgende ronde zouden overleven, komen ze in dat scenario ui tegen Mexico of Zwitserland in de kwartfinale. En dat is toch meteen andere koek dan Duitsland of Brazilië, die ongetwijfeld nog zullen groeien in het tornooi.

Het bericht BREAKING: Groepswinst of tweede: groot verschil in tegenstand voor de Rode Duivels verscheen eerst op Voetbal4u.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *