Dagelijks alle KV Kortrijk berichten selectief voor jou verzameld!

Geen afrekening tussen ‘The Kev’ en Adnan Januzaj

Twee dagen geleden vond er een harde charge plaats van Kevin de Bruyne op Adnan Januzaj. Volgens analist Geert de Vlieger was dit een afrekening “Er staond kennelijk nog wat open’. De Nederlandse columnist Nico Dijkshoorn heeft een andere visie over het voorval.

“Ik vind De Vlieger heel lief. Die probeert in een Belgische studio het wereld­record analyseren te verbeteren”, stelt Dijkshoorn in Het Nieuwsblad. “Ikzelf zou weigeren om commentaar te leveren op iets dat tijdens een training gebeurt. René van der Gijp trainde ooit twee uur lang met een bromfietshelm op zijn hoofd. Niemand lulde daarover. Zo ging dat. Je trainde zoals je in het weekend wilde voetballen en niemand keek mee. Trainingen werden nog niet gefilmd. Videoanalyses bestonden nog niet.”

facebook MAANDAG BELGIE – PANAMA!!: PAK MAAR LIEFST 10X JE INZET WANNEER BELGIE WINT!! STORT 5 en PAK 50 EURO!! (SPECIAAL VOOR BELGEN!) facebook

Dijkshoorn toont wel begrip. Analisten moeten commentaar geven, daar worden ze voor betaald. Er moet iets gezegd worden.

“Dat is het probleem met praten over voetbal in een televisieprogramma. Je móét iets vinden van desnoods iets heel gewoons”, merkt Dijkshoorn op. “De Rode Duivels laten zich een paar minuten zien aan de pers, trainen wat en focussen vol op de eerste wedstrijd en dat is voor analisten de moeilijkste periode. Dan ga je in godsnaam maar een rel verzinnen en spreek je over een afrekening op de training.”

Het bericht Geen afrekening tussen ‘The Kev’ en Adnan Januzaj verscheen eerst op Voetbal4u.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *